Saguaro Arms
Re: Saguaro Arms
Ja zakupiłem hindusa z saguaro patrząc na opinie widze że różnie z nimi bywa . Rzeczywiście jest taka zła?
Kolega też kupił krótkiego kawaleryjskiego hindusa i jest bardzo zadowolony ze strzelania oczywiście.Spurek11 pisze: sob 31.gru.2022 - 10:11 Ja zakupiłem hindusa z saguaro patrząc na opinie widze że różnie z nimi bywa . Rzeczywiście jest taka zła?
Gdy okazało się, że klamra w panie do zawieszenia sharps jest pęknięta została wymieniona następnego dnia po telefonie ode mnie - kurier przywiózł nową, a ja oddałem starą.
Ale ten sam kolega od tego hindusa gdy zamawiał kominki do niego to trzy razy sprzedali taki, który zupełnie nie pasował - inny skok gwintu. I to mimo podania właściwego.
Ja generalnie nie narzekam na jakość usług.
Czyli spokojnie moge strzelać z mojego Enfielda ? Jaka nawarzke prochu polecacie na poczatek . Zaznaczam że strzelnica ma tylko 25 m więc o strzelanie na 100 yardów jest nie możliwe
Napisałem tylko na przykładzie tego konkretnego modelu. O innych właśnie różnie pisano włącznie z rozerwaniem lufy.
Ale inny kolega też ma hinduskiego Enfielda tylko nie Saquaro. Ten ma pełno punc łącznie z puncą ostrzału, był strzelany więc jest bezpieczny. Tylko niestety gładkolufowy.
Ale inny kolega też ma hinduskiego Enfielda tylko nie Saquaro. Ten ma pełno punc łącznie z puncą ostrzału, był strzelany więc jest bezpieczny. Tylko niestety gładkolufowy.
Kilka sztuk tam kupione, derringer, wzorowy, remington carabine- bez zastrzezen, colt sa 3.5" tez ok. Wysylka i kontakt bez problemu.Chłopiec z Chyloni pisze: pt 30.gru.2022 - 06:35To jest dlatego bo ludzie tylko coś piszą kiedy robią złe doswiadczenia. O dobrych milczą.Spurek11 pisze: czw 29.gru.2022 - 11:34 Ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłem korzystajac z tego sklepu I zakupu mojej broni . Patrząc po odpowiedziach pana MikeSagaro powiem wam szczerze że zaczynam się obawiać trgo pierwszego strzału.I świadomie zastanawaim się nad zwrotem .
Nie wiem ile tysięcy Złotych już u Saguaro wydałem i nigdy nie miałem powodu do narzekania.
-
- Moja broń: Colt Navy / Remington
Dawno dawno nikt w wątku nie pisał ale jeśli dają ciała to trzeba o tym pisać a nie milczeć.
Opinie daje NEGATYWNĄ!
Dla mnie jedyny plus Saguaro jest szeroka oferta, szczególnie drobnicy jak śrubki, popychacze itp. Natomiast ceny kosmiczne.
Mimo wszystko chciałem coś u nich kupić i od razu lampa sie zapaliła bo systemowo wyłudzają dane osobowe.
Aby kupić głupią śrubkę czy inny nieznaczący kawałek złomu trzeba podpisać "Zobowiązuję się do przesłania skanu dokumentu potwierdzającego moją pełnoletniość"
Gdzie jest RODO? Tyle się trąbi żeby nikomu nie podawać danych wrażliwych, a tu dodatkowo SKAN wymagają!
Żenada.
Jak u nich do tej pory nie kupowałem tylko ze względu na ceny to teraz mam ich gdzieś. Wolę śrubkę sam wystrugać
Opinie daje NEGATYWNĄ!
Dla mnie jedyny plus Saguaro jest szeroka oferta, szczególnie drobnicy jak śrubki, popychacze itp. Natomiast ceny kosmiczne.
Mimo wszystko chciałem coś u nich kupić i od razu lampa sie zapaliła bo systemowo wyłudzają dane osobowe.
Aby kupić głupią śrubkę czy inny nieznaczący kawałek złomu trzeba podpisać "Zobowiązuję się do przesłania skanu dokumentu potwierdzającego moją pełnoletniość"
Gdzie jest RODO? Tyle się trąbi żeby nikomu nie podawać danych wrażliwych, a tu dodatkowo SKAN wymagają!
Żenada.
Jak u nich do tej pory nie kupowałem tylko ze względu na ceny to teraz mam ich gdzieś. Wolę śrubkę sam wystrugać
Skan dowodu jest wymagany wylacznie do zakupu broni. Jak kupujesz czesci czy akcesoria to nie maja takiego wymogu.
-
Ja to wiem. Ale u nich na stronie do każdego zakupu, każdej śrubki, czy blokady bębna system zobowiązuje kupującego do wysłania SKANU dokumentu.
Specjalnie próbowałem rózne drobne rzeczy kupić aby to potwierdzić.
W każdym przypadku system wymaga zobowiązania bez którego nie dokończysz transakcji
Specjalnie próbowałem rózne drobne rzeczy kupić aby to potwierdzić.
W każdym przypadku system wymaga zobowiązania bez którego nie dokończysz transakcji
Te zobowiazanie nie ma zadnej wartosci. Przesylka nie wymagajaca czyli np kabura przyjdzie a bron nie.
-
Wiesz co, ale podpisuje się z imienia i nazwiska ze zobowiązuje sie wysłać skan? To jest zobowiązanie prawne które nie powinno mieć miejsca. A bez tego zobowiązania zakupów nie zrobie i nic nie kupie
W dalszym ciągu jest to wyłudzanie danych osobowych. Ile osób mniej kumatych a uczciwych do bólu wyśle ten skan?
Taka klauzula jest bezpodstawna i niezgodna z prawem. Kropka
W dalszym ciągu jest to wyłudzanie danych osobowych. Ile osób mniej kumatych a uczciwych do bólu wyśle ten skan?
Ostatnio zmieniony czw 03.paź.2024 - 15:29 przez Macheck, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
W sumie mój dowód mają to wybierz sobie co chcesz a ja kupię to na swój dowód a adres i płatność dam Twoją i masz po problemie
Zgadza się system jest skonstruowany specjalnie dla wyłudzaczy i handlarzy danymi stąd jak mnie i tak już mają to mogę Ci zrobić przysługę

Zobowiazania przyzakupowe to zadnej mocy nie mają.Macheck pisze: czw 03.paź.2024 - 15:25 Wiesz co, ale podpisuje się z imienia i nazwiska ze zobowiązuje sie wysłać skan? To jest zobowiązanie prawne które nie powinno mieć miejsca. A bez tego zobowiązania zakupów nie zrobie i nic nie kupie
-
Ursus, Scraab: szanuję Was chłopy bardzo. Lubie czytać Wasze wpisy na forum
Ale Ursus przez ułomność słowa pisanego nie wiem czy kpisz czy przyznajesz rację.
Scraab: może nie mają takie wpisy mocy ale ile osób o tym nie wie? Na tym polega wyłudzanie. Polowanie na mniej zorientowanego. Czy na tym przypadkiem Phishing nie polega?
Tak na wszelki wypadek spróbuje dokładniej opisać co co chodzi.
Niezależnie czy się ukradło 10 zł czy milion - jest się złodziejem
Niezależnie czy przekroczyło się prędkość na drodze przez zamyślenie i nieuwagę czy świadomie i z premedytacją - złamało się przepisy i należy się "pokuta"
Będąc właścicielem sklepu i administratorem strony sklepu wymaga się takich zobowiązań świadomie czy nieświadomie, czy w dobrej wierze czy nie - jest to karygodne wyłudzanie danych osobowych.
Powinno być stosowane tylko do zakupów do których jest to wymagane a nie do wszystkich jak leci.
Jeszcze do tego w najgorszy możliwy sposób - wymaganie skanu dokumentu. Sposób od dawna piętnowany i wręcz zabroniony
Jest multum narzędzi, bezpiecznych narzędzi do weryfikacji pełnoletności kupującego. Od profilu zaufanego po logowanie się np przez strone własnego banku itp. A od dużego sprzedawcy broni (czy pozwoleniowej czy nie, to wsio ryba) - powinno się wymagać tego bezpieczeństwa w obrocie danymi osobowymi.
A jeśli ktoś do takich rzeczy podchodzi bezrefleksyjnie, to widać nie miał do czynienia z sytuacjami gdzie do człowieka przychodzili smutni panowie od komornika po zwrot 30 chwilówek z providenta czy innego bociana na pół bańki.
Podtrzymuje ocenę NEGATYWNĄ!
Za zakupów u niech nie potrzebuje już zrobić. Mam ich głęboko w życi.Tak dla zasady.
Ale Ursus przez ułomność słowa pisanego nie wiem czy kpisz czy przyznajesz rację.
Scraab: może nie mają takie wpisy mocy ale ile osób o tym nie wie? Na tym polega wyłudzanie. Polowanie na mniej zorientowanego. Czy na tym przypadkiem Phishing nie polega?
Tak na wszelki wypadek spróbuje dokładniej opisać co co chodzi.
Niezależnie czy się ukradło 10 zł czy milion - jest się złodziejem
Niezależnie czy przekroczyło się prędkość na drodze przez zamyślenie i nieuwagę czy świadomie i z premedytacją - złamało się przepisy i należy się "pokuta"
Będąc właścicielem sklepu i administratorem strony sklepu wymaga się takich zobowiązań świadomie czy nieświadomie, czy w dobrej wierze czy nie - jest to karygodne wyłudzanie danych osobowych.
Powinno być stosowane tylko do zakupów do których jest to wymagane a nie do wszystkich jak leci.
Jeszcze do tego w najgorszy możliwy sposób - wymaganie skanu dokumentu. Sposób od dawna piętnowany i wręcz zabroniony
Jest multum narzędzi, bezpiecznych narzędzi do weryfikacji pełnoletności kupującego. Od profilu zaufanego po logowanie się np przez strone własnego banku itp. A od dużego sprzedawcy broni (czy pozwoleniowej czy nie, to wsio ryba) - powinno się wymagać tego bezpieczeństwa w obrocie danymi osobowymi.
A jeśli ktoś do takich rzeczy podchodzi bezrefleksyjnie, to widać nie miał do czynienia z sytuacjami gdzie do człowieka przychodzili smutni panowie od komornika po zwrot 30 chwilówek z providenta czy innego bociana na pół bańki.
Podtrzymuje ocenę NEGATYWNĄ!
Za zakupów u niech nie potrzebuje już zrobić. Mam ich głęboko w życi.Tak dla zasady.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Przyznaję rację że wyłudzanie danych oraz handel nimi to powszechne dziadostwo ale jeśli potrzebujesz na szybko jakiejś pierdoły to mogłem Ci ją kupić bez Twoich danych bo moje i tak mają i może to jedyna metoda na taką politykę... Ale racja już się nie wychylam. Nie było tematu. A i z tymi danymi ... Kiedyś wymyśliłem taki o to patent... Wyrabiasz dowód os i go gubisz. Zgłaszasz blokujesz po czym wyrabiasz nowy. Stary niechcący znalazłeś za kiblem i wysyłasz go takim wymuszaczom właśnie... Oni go mają w systemi i o nowy nie pytają. I niech se kradną i tak jest zablokowanyMacheck pisze: czw 03.paź.2024 - 16:11 Ale Ursus przez ułomność słowa pisanego nie wiem czy kpisz czy przyznajesz rację.

No racja ale ja bym sie tam nad czyms innym pochylil- wciskają zlom i to coraz gorszy. Jedyna pewna bron u nich to derringery.