'Manipulo pełzający' - powrót po latach

MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: MaciekP »

Że tylko średnio o 14 % z kawałkiem idą ceny gazu do góry, zawdzięczamy URE, bo producent chciał 30 %. U mnie w chałupie prawie wszystko jest na gaz, łącznie z CO, więc raczej mogiła finansowa mnie czeka. Dla pocieszenia Indianina: duże małpy polują na małe małpy i zjadają je żywcem, a to wszystko bez gazu i elektryczności się odbywa, więc Wódz Nasz Szlachetny ma przyszłość przed sobą.
Magua
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Magua »

Indian to nie dotyczy, bo oni, jak się śpieszą, to wpieprzają surowe pstrągi bez soli, prosto z rzeki. Ty to masz szczęście!
Oj cieniuśkie to było, cieniuśkie. Forma redaktorowi spada :lol: .

To biały człowiek pochodzi od maupy.
Indianery zostali stworzeni przez Wielkiego Ducha, a polują wyłącznie na jeleni :-D
Magua
Stary bywalec
Moja broń:

A co do URE. Tak się składa, że pracuję w firmie wytwarzającej pewien rodzaj energii i powiem, że jeśli prezes firmy ma odpowiednie znajomości to załatwi każdą podwyżkę :-( .
Im więcej urzędów i urzędników tym większa kupa :-P .
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Moja odpowiedź była ponad miarę Twojego dowcipasa o mleczku i twarożku, bo nie należy się naśmiewać z ludzi, którym nie starcza pieniędzy na jedzenie. We wszechmocnego prezesa nie wierzę, bo nie podajesz konkretów.
Awatar użytkownika
andree
Bywalec
Moja broń:

Post autor: andree »

Może wywołam coś, co nie wzbudzi takiej polemiki. Otóż nadzwyczajny Zjazd PZPN został przerwany do 11 maja!. Bardzo się obawiam, że do tego czasu część delegatów trafi do aresztu. Kto wtedy zajmie sie sanacją ? Może słusznym byłoby zawieszenie postępowań w stosunku do 'związkowców'?
Magua
Stary bywalec
Moja broń:

Nie mogę podać konkretów, bo wtedy mnie też nie bedzie starczać na jedzenie :D . On nie jest wszechmocny, tylko wie z kim się zakolegować.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Pamiętaj o ogrodach, Maqua, przecież stamtąd przyszliśmy...

Sensowne by było, Andrzeju, rozpędzenie tego całego PZPN, podległych mu lig i zaczynanie od surowego korzenia. Tymczasem uciekają nam mistrzostwa, bo Ukraina też ma inne problemy.
stary60
Moja broń:

Post autor: stary60 »

To Wy jeszcze wierzycie w Euro 2012? :D
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Szczerze mówiąc, bardzo wątpię, choć odbranie nam mistrzostw to byłaby hańba dla nas jako kraju i czarny PR. Pocieszam się, że Grecy też organizowali na wariata całkowitego i jakoś poszło. Polacy, jak zawsze, potrafią się spiąć na ostatni moment, więc może i tym razem... Nie zapeszaj! Kwestia Ukraińców...
Awatar użytkownika
argo
Moja broń:

Post autor: argo »

Problemy polskiej pilki sa mi obce, bo jakos nie trafia do mnie idea biegania za kawałkiem skory z guma, natomiast szybciej swinia zobaczy zjawisko atronomiczne p.t. gwiazdy, niz my zobaczymy Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie, sprawa stadionow to jedno, sprawa dróg to drugie, a sprawa trzecia i co ciekawe praktycznie przemilczana przez wiekszosc mediow to kwestia przepustowosci granicy PL/UE, ciekaw jestem jak sobie szanowni decydenci wyobrazaja płynne i szybkie przemieszczanie takich mas kibicow i innych turystów przez 4 graniczne przejscia drogowe na krzyz i przy zaostroznych rygorach zwiazanych z wejsciem Polski do Schengen ............ niewyobrazam sobie jak oni to chca przeskoczyc bez powaznych nakladow finasowych, budowy drog i nowych przejsc granicznych, oraz zwiekszenia obsady, a ludziska sie do pracy na granicy za te pieniazki nie garna ;-)))
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Takie wątpliwości to ja też mam, ale potrafię sobie wyobrazić, że masa ludzi w Polsce kocha "bieganie za kawałkiem skóry z gumą", i tu jakby problem duży, kibiców i zawodników. Temu kraj musi sprostać. Gdybyś spytał ludzi niezainteresowanych CP, co oni sądzą o beznadziejnym strzelaniu na 25, 50, 100 m do obrazka w postaci tarczy z czegoś, co jest bronią CP lub jej repliką, albo nawet nie zawsze jest, bo zdania są w szczegółach podzielone, to by powiedzieli, że jesteś idiotą, Ty, ja i inni Koledzy z tego forum.
Awatar użytkownika
andree
Bywalec
Moja broń:

Post autor: andree »

Tak się składa, że sporty o masowej oglądalności są znakomitą okazją do zareklamowania się elit politycznych. Im ranga zawodów wyższa, tym audytorium większe. Dlatego nie przewiduję 'czarnego scenariusza'. Okres poprzedzający, co już widać gołym okiem będzie czasem odrabiania zaległości cywilizacyjnych, co na dobre wyjdzie wszystkim, niezależnie od ich stosunku do sportu. Natomiast w PZPN dobry Jahwe na pewno nie będzie szukał 12 sprawiedliwych. Władza może poprzestanie na znalezieniu jednego i jemu zleci zadanie uzdrowienia sytuacji. A wówczas powtórzy sie sytuacja, jaka miała miejsce, gdy do podupadającego burdelu skierowany został komisarz z zadaniem przywrócenia mu świetności. I cóż zrobił ten człowiek po zapoznaniu sie ze stanem faktycznym ? Wymienił meble. Dziwki pozostawił.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Jest to, bądź co bądź, błyskotliwa diagnoza i ja się z nią zgadzam: dziwki, takie czy inne, mogą przejściowo zostać, aby tylko dobrze dawały ku chwale mistrzostw itd. Potem się zobaczy.

Wodzu, nie zapominaj o ogrodach...
Awatar użytkownika
argo
Moja broń:

Post autor: argo »

Panowie, wasz optymizm jest budujacy, ale ..................uwierze jak zobacze, puki co jestesmy mniej wiecej tam gdzie slonce nie dochodzi :-P, z drugiej strny zastanawiam sie czy taki mega obciach p.t. odebranie Polsce Euro 2012 nie miałby na dłuzsza mete zbawiennego wpływu na to nasze lokalne bagno ..............taki mały katarsis i kubel zimnej wody na co niektorych politykow i ( zwłaszcza ) wyborcow :-P .
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Taki "mega obciach" miałby tylko i wyłącznie złe skutki dla nas wszystkich normalnych ludzi w Polsce, bo niektórym politykom mało co zaszkodzi lub pomoże. Mogę to obszerniej rozwinąć, ale nie tutaj akurat.

Wodzu, ogrody...
ODPOWIEDZ