ciekawe ceny...
-
- Moja broń:
ciekawe ceny...
Jak to jest, ze w USA mozna kupic rewolwer juz od 80$, w zachodniej europie tez zdarzaja sie calkiem przyzwoite egzemplarze za 100 -120 euro, kiedy u nas, minimalna cena to 1000 zl?
Wiem wprawdzie, ze to co sprzedaja w UE, za te 120 euro czasem, to nie jakies wielkie rarytasy, ale zawsze cos... w USA natomiast w granicach 500$ mozna kupic calkiem niezly sprzet, w zasadzie z naszej gornej polki, tam oryginaly takie broni kosztuja po 1200 i wiecej dolcow, a wiec, skad tak wysokie ceny w Polsce?
Wiem wprawdzie, ze to co sprzedaja w UE, za te 120 euro czasem, to nie jakies wielkie rarytasy, ale zawsze cos... w USA natomiast w granicach 500$ mozna kupic calkiem niezly sprzet, w zasadzie z naszej gornej polki, tam oryginaly takie broni kosztuja po 1200 i wiecej dolcow, a wiec, skad tak wysokie ceny w Polsce?
Wpisalem, znalazlem ten Dixiegun i musze powiedziec ze zdecydowanie bardziej wolalbym kupic TAM niz gdziekolwiek indziej. No na przyklad ten moj upatrzony Enfield na www.bron1.pl kosztuje 3700 zł. a u Hamerykancow nie liczac kosztow przesylki - praktycznie identyczny model kosztuje jakies 1650 zł.Tylko nie wiem czy w ogole Polak moze kupic u nich.Zaraz poszperam ... ale ciekawie to wyglada.Magua pisze:Wpisz w wyszukiwarkę "trackofthewolf" albo "Dixiegun" .
Czy to naprawde jest to samo ?
http://bron1.pl/index.php?load=bron&id=2144
http://www.dixiegunworks.com/product_in ... 970aae0882
-
- Moja broń: brak
[quote="Fanatic No na przyklad ten moj upatrzony Enfield na www.bron1.pl kosztuje 3700 zł. a u Hamerykancow nie liczac kosztow przesylki - praktycznie identyczny model kosztuje jakies 1650 zł.[/quote]
Jak doliczysz koszty przesylki, clo, vat to bedziesz mial okolo 3000.
Natomiast jest jeden powazny problem, nie przesylaja tego na nasz kontynent :x
Jak doliczysz koszty przesylki, clo, vat to bedziesz mial okolo 3000.
Natomiast jest jeden powazny problem, nie przesylaja tego na nasz kontynent :x
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Ciekawe skąd wzięto lufę PH w wiele lat po zamknięciu fabryki...?rmatysiak pisze:ta mala roznica ze w polskim sklepie mamy Lufa kuta na zimno Parker-Hale Ltd. Anglia
z taka lufa na dixi daje koszt okolo 800$
W stanach można kupić enfielda i podobne oznaczone PH produkowane przez Gibbs corp. in Italy... Ciekawe?
To jest tak zwana II generacja PH. Gorsze od I generacji ale dość łatwo dostępne.
Euroarms wykupiło maszyny od firmy PH i tłuką karabiny ze starych wzorników. Tylko nie zawsze tak dobrze. No i zrezygnowali z lufy 1-48 w modelu P-58 a wielka szkoda.
Pozdrawiam!
PS: propozycja do moderatora.. Posprzątać by się przydało..