Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Re: Kolejny debil

Post autor: Ursus_c35 »

Istotą problemu jest chęć targnięcia się na swoje życie. Równie dobrze mógł tego dokonać z uwagi na np chęć reglamentacji takie broni albo z uwagi na deszczowe lato :)
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

Sytuacja z przedwczoraj z wioski obok. Samobójstwo chłopaka z którym chodziłem do szkoły. Pierwsza wersja że się zastrzelił, druga że się jednak powiesił. Dzisiaj rozmawiałem na cmentarzu z naszym grabarzem który właśnie kończył kopać dla niego grób. Stwierdził że sprawę zna i że zastrzelił się z wiatrówki... :oczy: :oczy: :oczy:

Przeglądałem nasze lokalne portale informacyjne i na ten temat cisza. Są tylko dwa nekrologi, papierowy i na Facebooku gdzie napisano że "zginął tragicznie". Jeśli pojawi się coś w sieci to podlinkuję.
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Ursus_c35 pisze: pt 31.lip.2026 - 06:28 Istotą problemu jest chęć targnięcia się na swoje życie. Równie dobrze mógł tego dokonać z uwagi na np chęć reglamentacji takie broni albo z uwagi na deszczowe lato :)
No dokladnie. Ale to niestety woda na lewackie totalitarne młyny.
Czarnowidz pisze: pt 31.lip.2026 - 11:41 Sytuacja z przedwczoraj z wioski obok. Samobójstwo chłopaka z którym chodziłem do szkoły. Pierwsza wersja że się zastrzelił, druga że się jednak powiesił. Dzisiaj rozmawiałem na cmentarzu z naszym grabarzem który właśnie kończył kopać dla niego grób. Stwierdził że sprawę zna i że zastrzelił się z wiatrówki... :oczy: :oczy: :oczy:

Przeglądałem nasze lokalne portale informacyjne i na ten temat cisza. Są tylko dwa nekrologi, papierowy i na Facebooku gdzie napisano że "zginął tragicznie". Jeśli pojawi się coś w sieci to podlinkuję.
Mocna wiatrowka majaca kilkadziesiat J bez problemu sobie juz poradzi.
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

Tak. Zwłaszcza z przyłożenia.

Być może nie chciał się zabić tylko upozorować próbę samobójczą by zwrócić na siebie i swoje problemy uwagę najbliższych. Wybrał więc wiatrówkę sądząc że go okaleczy wystarczająco poważnie ale nie zabije.
...i nie docenił siły sprzętu który posiadał a w którym np ojciec mógł wymienić sprężynę lub dopompować gas-ram.

Gdzieś kiedyś słyszałem że większość samobójców nie chce się zabić tylko zwrócić uwagę otoczenia na siebie i swoje problemy z którymi sobie nie radzi. Zwłaszcza kobiety. M.in dlatego najczęściej jako metodę na pozbawienie siebie życia wybierają trucie się lekami w nadziei że zanim leki zadziałają ktoś ich znajdzie i uratuje. Niestety ale to nie zawsze się udaje a jeśli nawet to konsekwencje w postaci np. uszkodzonych organów jak wątroba, nerki, czy mózg pozostają do końca życia... :(
Gruby
Moja broń: brak

Post autor: Gruby »

Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Post autor: szczupi26 »

Sytuacja rozwojowa, zobaczymy czy jakieś kolejne informację będą przekazywane opinii publicznej.
Z dotychczasowych ustaleń wynika, że obrażenia powstały w wyniku postrzału, prawdopodobnie sprawca użył do tego broni czarnoprochowej" - podał sierż. Wiśniowski.
Pożyjemy, zobaczymy. To są takie ameby umysłowe że kur** brak słów. Ostatnio, u mnie w okolicy była obława na wioskowego dilera. Capnęli go w "chałpie" z kilkunastoma gramami "zielonki" i "nielegalnie posiadaną bronią" czyli Remikiem .44 i jakimś Colt-em.
Hasztag WIELKISUKCESPOLICJII :-x :-x
Kanonier
Moja broń: brak

Post autor: Kanonier »

Cattleman45
Moja broń: Colt Cattleman Uberti

Post autor: Cattleman45 »

szczupi26 pisze: ndz 16.sie.2026 - 19:33 Sytuacja rozwojowa, zobaczymy czy jakieś kolejne informację będą przekazywane opinii publicznej.
Z dotychczasowych ustaleń wynika, że obrażenia powstały w wyniku postrzału, prawdopodobnie sprawca użył do tego broni czarnoprochowej" - podał sierż. Wiśniowski.
Pożyjemy, zobaczymy. To są takie ameby umysłowe że kur** brak słów. Ostatnio, u mnie w okolicy była obława na wioskowego dilera. Capnęli go w "chałpie" z kilkunastoma gramami "zielonki" i "nielegalnie posiadaną bronią" czyli Remikiem .44 i jakimś Colt-em.
Hasztag WIELKISUKCESPOLICJII :-x :-x
Pożyliśmy, zobaczyliśmy...

P.S. Nie wiem co ta sprawa ma wspólnego z "wioskowym dealerem".
Awatar użytkownika
szczupi26
Bywalec
Moja broń: Kilka sztuk

Post autor: szczupi26 »

"Prawdopodobnie sprawca użył do tego broni czarnoprochowej" przekazuje tyle samo rzetelnej i zweryfikowanej informacji co policja zgarniając "wioskowego dilera" zarekwirowała "nielegalnie posiadaną broń" czarnoprochową rozdzielnego ładowania (tutaj komentarz dot. znajomości przepisów przez funkcjonariuszy jest zbędny prawda?) .......
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

szczupi26 pisze: śr 19.sie.2026 - 19:38 "Prawdopodobnie sprawca użył do tego broni czarnoprochowej" przekazuje tyle samo rzetelnej i zweryfikowanej informacji co policja zgarniając "wioskowego dilera" zarekwirowała "nielegalnie posiadaną broń" czarnoprochową rozdzielnego ładowania (tutaj komentarz dot. znajomości przepisów przez funkcjonariuszy jest zbędny prawda?) .......
On tego nie zrozumie. Taki typ :)
ODPOWIEDZ