Kolejny debil
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Re: Kolejny debil
Istotą problemu jest chęć targnięcia się na swoje życie. Równie dobrze mógł tego dokonać z uwagi na np chęć reglamentacji takie broni albo z uwagi na deszczowe lato 
-
Czarnowidz
- Stary bywalec
- Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock
Sytuacja z przedwczoraj z wioski obok. Samobójstwo chłopaka z którym chodziłem do szkoły. Pierwsza wersja że się zastrzelił, druga że się jednak powiesił. Dzisiaj rozmawiałem na cmentarzu z naszym grabarzem który właśnie kończył kopać dla niego grób. Stwierdził że sprawę zna i że zastrzelił się z wiatrówki...
Przeglądałem nasze lokalne portale informacyjne i na ten temat cisza. Są tylko dwa nekrologi, papierowy i na Facebooku gdzie napisano że "zginął tragicznie". Jeśli pojawi się coś w sieci to podlinkuję.
Przeglądałem nasze lokalne portale informacyjne i na ten temat cisza. Są tylko dwa nekrologi, papierowy i na Facebooku gdzie napisano że "zginął tragicznie". Jeśli pojawi się coś w sieci to podlinkuję.
No dokladnie. Ale to niestety woda na lewackie totalitarne młyny.Ursus_c35 pisze: pt 31.lip.2026 - 06:28 Istotą problemu jest chęć targnięcia się na swoje życie. Równie dobrze mógł tego dokonać z uwagi na np chęć reglamentacji takie broni albo z uwagi na deszczowe lato![]()
Mocna wiatrowka majaca kilkadziesiat J bez problemu sobie juz poradzi.Czarnowidz pisze: pt 31.lip.2026 - 11:41 Sytuacja z przedwczoraj z wioski obok. Samobójstwo chłopaka z którym chodziłem do szkoły. Pierwsza wersja że się zastrzelił, druga że się jednak powiesił. Dzisiaj rozmawiałem na cmentarzu z naszym grabarzem który właśnie kończył kopać dla niego grób. Stwierdził że sprawę zna i że zastrzelił się z wiatrówki...![]()
![]()
![]()
-
Czarnowidz
- Stary bywalec
- Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock
Tak. Zwłaszcza z przyłożenia.
Być może nie chciał się zabić tylko upozorować próbę samobójczą by zwrócić na siebie i swoje problemy uwagę najbliższych. Wybrał więc wiatrówkę sądząc że go okaleczy wystarczająco poważnie ale nie zabije.
...i nie docenił siły sprzętu który posiadał a w którym np ojciec mógł wymienić sprężynę lub dopompować gas-ram.
Gdzieś kiedyś słyszałem że większość samobójców nie chce się zabić tylko zwrócić uwagę otoczenia na siebie i swoje problemy z którymi sobie nie radzi. Zwłaszcza kobiety. M.in dlatego najczęściej jako metodę na pozbawienie siebie życia wybierają trucie się lekami w nadziei że zanim leki zadziałają ktoś ich znajdzie i uratuje. Niestety ale to nie zawsze się udaje a jeśli nawet to konsekwencje w postaci np. uszkodzonych organów jak wątroba, nerki, czy mózg pozostają do końca życia...
Być może nie chciał się zabić tylko upozorować próbę samobójczą by zwrócić na siebie i swoje problemy uwagę najbliższych. Wybrał więc wiatrówkę sądząc że go okaleczy wystarczająco poważnie ale nie zabije.
...i nie docenił siły sprzętu który posiadał a w którym np ojciec mógł wymienić sprężynę lub dopompować gas-ram.
Gdzieś kiedyś słyszałem że większość samobójców nie chce się zabić tylko zwrócić uwagę otoczenia na siebie i swoje problemy z którymi sobie nie radzi. Zwłaszcza kobiety. M.in dlatego najczęściej jako metodę na pozbawienie siebie życia wybierają trucie się lekami w nadziei że zanim leki zadziałają ktoś ich znajdzie i uratuje. Niestety ale to nie zawsze się udaje a jeśli nawet to konsekwencje w postaci np. uszkodzonych organów jak wątroba, nerki, czy mózg pozostają do końca życia...