Kolekcja broni czarnoprochowej - sprzedam
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
Re: Kolekcja broni czarnoprochowej - sprzedam
Czy tę aluminiową kokilę bez rączek można kupić osobno i za ile?
-
Czarnowidz
- Stary bywalec
- Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock
Dziękuję. Niestety zdjęcie jest tak wykonane że na interesującym mnie fragmencie jest cień i ciemna plama na której nic nie widać. Interesuje mnie fragment drewna pomiędzy blachą zamka a mosiężnym bączkiem, konkretnie to te 15mm przed blachą zamka. Miejsce mnie interesujące jest na górnym zdjęciu ale fragment mnie interesujący jest nieczytelny (niewidoczny). Chciałbym prosić o bardziej czytelne zdjęcie tego fragmentu w lepszym świetle i na większym zbliżeniu.SirHenry pisze: sob 04.lip.2026 - 19:59Czarnowidz pisze: sob 04.lip.2026 - 09:47Rozumiem. Dziękuję.
A czy można by poprosić o dodatkowe zdjęcie fragmentu łoża pomiędzy płytą zamkową a mosiężnym bączkiem (obejmą lufy)?
-
SirHenry
- Moja broń: Smith, Springfield 1855, Zouave, Alamo, AN IX ...
Przepraszam za brak odpowiedzi. W tym miejscu jest "odszczypany" kawałek drewna, widać to na orginalnym zdjęciu na początku ogłoszenia. podejrzewam że poprzedni właściciel strzelił z niedokręconą płytką zamka. nie ma to wpływu absolutnie na nic poza wyglądem. wystrzelił u mnie kilkaset kul (podobnie jak pozostałe wystawione egzemplarze) na piknikach strzeleckich i innych tego typu imprezach i nic się z tym nie dzieje. nie mam jak zrobić zdjęcia bo do piątku jestem poza domem, wrzucę dokładniejszą fotkę jak wrócę.Czarnowidz pisze: ndz 05.lip.2026 - 13:04Dziękuję. Niestety zdjęcie jest tak wykonane że na interesującym mnie fragmencie jest cień i ciemna plama na której nic nie widać. Interesuje mnie fragment drewna pomiędzy blachą zamka a mosiężnym bączkiem, konkretnie to te 15mm przed blachą zamka. Miejsce mnie interesujące jest na górnym zdjęciu ale fragment mnie interesujący jest nieczytelny (niewidoczny). Chciałbym prosić o bardziej czytelne zdjęcie tego fragmentu w lepszym świetle i na większym zbliżeniu.SirHenry pisze: sob 04.lip.2026 - 19:59Czarnowidz pisze: sob 04.lip.2026 - 09:47
Rozumiem. Dziękuję.
A czy można by poprosić o dodatkowe zdjęcie fragmentu łoża pomiędzy płytą zamkową a mosiężnym bączkiem (obejmą lufy)?
-
Czarnowidz
- Stary bywalec
Tak właśnie czułem.
Coś mi z tym miejscem nie pasowało...
Czekam więc na dokładniejsze zdjęcia tego miejsca. Nie śpieszy mi się.
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
Jeszcze raz zapytuję.zbiho pisze: ndz 05.lip.2026 - 11:38 Czy tę aluminiową kokilę bez rączek można kupić osobno i za ile?
Witam.
Proszę o cenę Zouave bez bagnetu.
Jaki jest w nim skok gwintu?
-
SirHenry
Czarnowidz pisze: czw 09.lip.2026 - 12:25 Tak właśnie czułem.Coś mi z tym miejscem nie pasowało...
-
SirHenry
Zouave już sprzedany. Został SpringfieldHordish pisze: czw 09.lip.2026 - 21:10 Witam.
-
Czarnowidz
- Stary bywalec
Dziękuję. Myślę że to miejsce obejrzałem już wystarczająco dokładnie. Czy mógłbym prosić jeszcze o dwa zdjęcia? Jedno pokazujące drewno od dołu pistoletu pomiędzy wspomnianym wykruszeniem a przednim okuciem kabłąka spustowego oraz drugie drewna zaraz za blachą zamkową (w kierunku chwytu)?SirHenry pisze: pt 10.lip.2026 - 18:49Czarnowidz pisze: czw 09.lip.2026 - 12:25 Tak właśnie czułem.Coś mi z tym miejscem nie pasowało...