Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
Cattleman45
Moja broń: Colt Cattleman Uberti

Re: Kolejny debil

Post autor: Cattleman45 »

scraab pisze: sob 04.kwie.2026 - 11:04
amigo pisze: pt 03.kwie.2026 - 20:51 Zabójczo niebezpieczne te Colty Navy w mosiądzu - jak dobrze wystrzelany to nawet lufa potrafi odlecieć do przodu.
Świete slowa bo mi osobiscie sie to wydarzyło :)
jak to się stało? Klin wypadł?
Centurion76
Moja broń: Remington New Model Army Sheriff 1858

Post autor: Centurion76 »

Czarnowidz pisze: pt 03.kwie.2026 - 14:00Panowie tu nie ma pół środków. Nie ma miejsca na kompromisy, albo my ich albo oni nas.
A masz pomysł jak zmoblizować strzelców czarnoprochowych by aktywnie zademonstrować swój sprzeciw?
amigo
Stary bywalec
Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )

Post autor: amigo »

Ośka w tym mosiężnym szkielecie z biegiem czasu się luzuje i czasami podczas strzału leci w kierunku kulochwytu , ale niedaleko raczej upada :? Mosiężne Colciki są dobre bo tanie i jako podrzucony "dowód " do zdjęć dla niekumatej ludności.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

Dokładnie jestem tego samego zdania. Luz na osi niestety tyczy się również bieżących edycji colta pocketa police’a od uberti. Co prawda fruwających jeszcze nie widziałem może z uwagi na kaliber ale odczucie jest takie jak by gwint osi miał za niski profil i dosłownie lata w szkielecie…
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Cattleman45 pisze: sob 04.kwie.2026 - 11:19
scraab pisze: sob 04.kwie.2026 - 11:04
amigo pisze: pt 03.kwie.2026 - 20:51 Zabójczo niebezpieczne te Colty Navy w mosiądzu - jak dobrze wystrzelany to nawet lufa potrafi odlecieć do przodu.
Świete slowa bo mi osobiscie sie to wydarzyło :)
jak to się stało? Klin wypadł?
pękła końcówka osi o ktora opiera sie klin i to w .31! Lufa nie odleciała daleko bo na jakis metr :)
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Policjant zastrzelił człowieka bo był poszukiwany za nieopłacone mandaty i grzywnę oraz alimenty. Wymiar kary 6 miesięcy.
Potwierdzone:Zastrzelony przez policjanta 51 latek z Ostrowi Mazowieckiej był poszukiwany do odbycia kary zastępczej pozbawienia wolności w związku z nieopłaconymi mandatami i grzywną, a także miał do odbycia 6 miesięcy pozbawienia wolności za nieopłacone alimenty.
Tragiczne zdarzenie miało miejsce w szpitalu powiatowym w Ostrów Mazowiecka. Przebywał tam zatrzymany 51-letni mężczyzna, który został doprowadzony na badania. W trakcie pobytu podjął próbę ucieczki i zginął.
Do zdarzenia doszło w niedzielę 5 kwietnia. Mężczyzna kilka dni wcześniej trafił do placówki, gdzie przechodził badania pod nadzorem funkcjonariuszy. Był osobą poszukiwaną listem gończym i został zatrzymany w piątek przez policjantów pionu kryminalnego.
W dniu zdarzenia, podczas przejścia na jedno z badań, wykorzystał moment i wybiegł poza teren szpitala. Policjant podjął pościg. Ponieważ mężczyzna nie reagował na wezwania do zatrzymania się, funkcjonariusz użył broni służbowej. 51-latek został postrzelony, a następnie przewieziony karetką do szpitala, gdzie mimo udzielonej pomocy medycznej zmarł.
Na miejscu prowadzone są czynności pod nadzorem prokuratora z Prokuratura Rejonowa w Ostrowi Mazowieckiej. O sprawie poinformowano także Biuro Spraw Wewnętrznych Policji. Okoliczności zdarzenia oraz zasadność użycia broni będą szczegółowo wyjaśniane.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Post autor: Ursus_c35 »

Spokojnie podrzuci się do kostnicy colta w mosiądzu i problem z głowy. Coś mi się wydaje że Policji też po cichu powinno jednak zależeć na bez pozwoleniowości cpków zwłaszcza na takie okoliczności ...
ODPOWIEDZ