jak to się stało? Klin wypadł?
Kolejny debil
-
Cattleman45
- Moja broń: Colt Cattleman Uberti
-
Centurion76
- Moja broń: Remington New Model Army Sheriff 1858
Re: Kolejny debil
A masz pomysł jak zmoblizować strzelców czarnoprochowych by aktywnie zademonstrować swój sprzeciw?Czarnowidz pisze: pt 03.kwie.2026 - 14:00Panowie tu nie ma pół środków. Nie ma miejsca na kompromisy, albo my ich albo oni nas.
-
amigo
- Stary bywalec
- Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )
Ośka w tym mosiężnym szkielecie z biegiem czasu się luzuje i czasami podczas strzału leci w kierunku kulochwytu , ale niedaleko raczej upada
Mosiężne Colciki są dobre bo tanie i jako podrzucony "dowód " do zdjęć dla niekumatej ludności.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Dokładnie jestem tego samego zdania. Luz na osi niestety tyczy się również bieżących edycji colta pocketa police’a od uberti. Co prawda fruwających jeszcze nie widziałem może z uwagi na kaliber ale odczucie jest takie jak by gwint osi miał za niski profil i dosłownie lata w szkielecie…
pękła końcówka osi o ktora opiera sie klin i to w .31! Lufa nie odleciała daleko bo na jakis metr
Policjant zastrzelił człowieka bo był poszukiwany za nieopłacone mandaty i grzywnę oraz alimenty. Wymiar kary 6 miesięcy.
Potwierdzone:Zastrzelony przez policjanta 51 latek z Ostrowi Mazowieckiej był poszukiwany do odbycia kary zastępczej pozbawienia wolności w związku z nieopłaconymi mandatami i grzywną, a także miał do odbycia 6 miesięcy pozbawienia wolności za nieopłacone alimenty.
Tragiczne zdarzenie miało miejsce w szpitalu powiatowym w Ostrów Mazowiecka. Przebywał tam zatrzymany 51-letni mężczyzna, który został doprowadzony na badania. W trakcie pobytu podjął próbę ucieczki i zginął.
Do zdarzenia doszło w niedzielę 5 kwietnia. Mężczyzna kilka dni wcześniej trafił do placówki, gdzie przechodził badania pod nadzorem funkcjonariuszy. Był osobą poszukiwaną listem gończym i został zatrzymany w piątek przez policjantów pionu kryminalnego.
W dniu zdarzenia, podczas przejścia na jedno z badań, wykorzystał moment i wybiegł poza teren szpitala. Policjant podjął pościg. Ponieważ mężczyzna nie reagował na wezwania do zatrzymania się, funkcjonariusz użył broni służbowej. 51-latek został postrzelony, a następnie przewieziony karetką do szpitala, gdzie mimo udzielonej pomocy medycznej zmarł.
Na miejscu prowadzone są czynności pod nadzorem prokuratora z Prokuratura Rejonowa w Ostrowi Mazowieckiej. O sprawie poinformowano także Biuro Spraw Wewnętrznych Policji. Okoliczności zdarzenia oraz zasadność użycia broni będą szczegółowo wyjaśniane.
Potwierdzone:Zastrzelony przez policjanta 51 latek z Ostrowi Mazowieckiej był poszukiwany do odbycia kary zastępczej pozbawienia wolności w związku z nieopłaconymi mandatami i grzywną, a także miał do odbycia 6 miesięcy pozbawienia wolności za nieopłacone alimenty.
Tragiczne zdarzenie miało miejsce w szpitalu powiatowym w Ostrów Mazowiecka. Przebywał tam zatrzymany 51-letni mężczyzna, który został doprowadzony na badania. W trakcie pobytu podjął próbę ucieczki i zginął.
Do zdarzenia doszło w niedzielę 5 kwietnia. Mężczyzna kilka dni wcześniej trafił do placówki, gdzie przechodził badania pod nadzorem funkcjonariuszy. Był osobą poszukiwaną listem gończym i został zatrzymany w piątek przez policjantów pionu kryminalnego.
W dniu zdarzenia, podczas przejścia na jedno z badań, wykorzystał moment i wybiegł poza teren szpitala. Policjant podjął pościg. Ponieważ mężczyzna nie reagował na wezwania do zatrzymania się, funkcjonariusz użył broni służbowej. 51-latek został postrzelony, a następnie przewieziony karetką do szpitala, gdzie mimo udzielonej pomocy medycznej zmarł.
Na miejscu prowadzone są czynności pod nadzorem prokuratora z Prokuratura Rejonowa w Ostrowi Mazowieckiej. O sprawie poinformowano także Biuro Spraw Wewnętrznych Policji. Okoliczności zdarzenia oraz zasadność użycia broni będą szczegółowo wyjaśniane.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Spokojnie podrzuci się do kostnicy colta w mosiądzu i problem z głowy. Coś mi się wydaje że Policji też po cichu powinno jednak zależeć na bez pozwoleniowości cpków zwłaszcza na takie okoliczności ...