Świętokrzyskie- gdzie można podymić?
Świętokrzyskie- gdzie można podymić?
Jako, że w Drugni chwilowo nie możemy strzelać (z powodu nękania klientów przez Policję) zna ktoś jakąś fajną miejscówę na przeczekanie? Myślałem, żeby chwilowo korzystać ze Strzelnicy Miejskiej w Jędrzejowie, ale są bardzo niechętni wpuszczać kogoś kto nie jest członkiem ich klubu. Strzelnica Myśliwska w Skotnikach również stwierdziła, że nie wpuszcza nikogo poza PZŁ. Dla mnie dojechanie nawet 100km to nie problem, byleby był w miarę normalny klimat.
Re: Świętokrzyskie- gdzie można podymić?
Mozesz rozwinąc kwestie nekania przez milicje? Zaciekawiła mnie
Mówiąc w skrócie- Strzelnica w Drugni ma od dawna zaakceptowany regulamin i wyroki sądów, które umożliwiają korzystanie z niej. Jednakże lokalna policja robi wszystko żeby zamknąć obiekt- działają w sprzeczności z wyrokami sądów i robią postępowania klientom za „korzystanie z nielegalnej strzelnicy”. Na profilu pejsbukowym Strzelnicy Długodystansowej Drugnia wszystko jest szczegółowiej opisane, bo ja mógłbym tu pisać elaborat.scraab pisze: ndz 22.mar.2026 - 16:09 Mozesz rozwinąc kwestie nekania przez milicje? Zaciekawiła mnie
W skrócie- niektórym mieszkańcom z powodu „obaw” przeszkadza ten obiekt w miejscowości. Dodatkowo ktoś wysoko postawiony traktuje nasz obiekt jako „konkurencję” i stąd dochodzi do kuriozalnych interwencji policji wraz z przekroczeniem uprawnień.
Oczywiście strzelnica nie jest i nigdy nie będzie zlikwidowana, jest na razie tymczasowo zawieszona na czas ostatecznego rozwiązania kwestii bezpodstawnego nękania przez lokalne organy. Tyle tylko, że sprawy prawne zajmują dłużej niż 2-3 tygodnie, dlatego kombinuje gdzie mogę przez ten czas przeczekać i przepalić moją kolekcję.
oczywiscie bierzcie tam pyskatego prawnika z poza regionu i z wiedzą w zakresie i niech wytoczy zarzuty z 231. Podrzuc info jak sie ta sprawa rozwiąże.
Sprawa może rozwinąć się tylko w jeden sposób- pełne otwarcie strzelnicy i odszkodowanie dla nas. Pytanie tylko czy będzie to szybko czy trochę wolniej. Jak coś będę wiedział to dam Ci znać.