Czarny proch a pozwolenie na broń - ankieta

Magua
Stary bywalec
Moja broń:

Re: Czarny proch a pozwolenie na broń - ankieta

Post autor: Magua »

Każdy policjant by ci to wytłumaczył.
Nie, nie każdy. Znam kilku policjantów strzelających z broni CP i za pozwoleniami na nią wcale nie tęsknią.

Rejestracja w Polsce niewiele się różni od pozwolenia. Tyle, ze egzaminów nie trzeba zdawać. No, i jak byś chciał rejestrować broń zabytkową? Na cywilnej, poza nazwiskiem rusznikarza najczęściej nie ma żadnych oznaczeń. A często w ogóle nie ma nic, nawet tego nazwiska. Chciałbyś numeratorem wybijać numery na lufie? :-D
A tak poza konkursem to jakie "istotne części broni" ma taki np.pistolet skałkowy?
Dobre pytanie. :ok:
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

Zauważcie drodzy Państwo że w tym roku mrozy zabiły czterokrotnie więcej ludzi niż broń czarnoprochowa przez dwadzieścia lat... Jakiś nie widać by nasz Kolega Napoleon7 organizował akcje dożywiania bezdomnych, rozdawania im ciepłych ubrań, czy przeszukiwania pustostanów i koczowisk.

To samo tyczy się wypadków drogowych i wypadków z użyciem broni palnej przez policję.

Ewidentnie nie o ratowanie ludzkiego życia chodzi naszemu koledze bo to On wyraźnie ignoruje. Jedyne co mu przeszkadza to broń bezpozwoleniowa której statystyki jednoznacznie przemawiają za złagodzeniem dostępu do broni w naszym kraju.

Jak widać Nasz Kolega Napoleon7 nie chce karać ludzi za to co zrobili tylko koniecznie karać ich za to co mogli by zrobić...
Awatar użytkownika
scraab
Stary bywalec
Moja broń: Derringer chrom

Post autor: scraab »

Dokładnie kolego #Czarnowidz. To typek pokroju tych co to do urny wyborczej zawsze wrzucaja tez dla pewnosci własny mózg by rzad sie nim zaopiekował i sie opiekuje-psom na pozarcie rzuca a potem dziwota ze w policji najwieksze IQ nie przekracza rozmiaru buta.
ODPOWIEDZ