Gdzie strzelać - Kraków
Re: Gdzie strzelać - Kraków
Cześć, jestem tu nowy i mieszkam w Krk. Widziałem wpisy z poprzednich lat ale czy coś się zmieniło w okolicach Krakowa? Jest w okolicy Krakowa jakąś fajną strzelnica gdzie nie trzeba EKb żeby postrzelać z cp ?
Krk to zaglebie lewactwa i ormowcow na strzelnicach wiec tam bez dziwnycy kwitow ciezko
- Ursus_c35
- Stary bywalec
- Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)
Dokładnie. W zasadzie są do wyboru tylko strzelnice LOKowskie w Bochni i Pleszowie gdzie żeby wejść samodzielnie potrzeba mieć conajmniej kurs LOKu. W Bochni jest jeszcze możliwość wejscia z kimś kto ma Prowadzącego Strzelanie ale w Pleszowie niestety obligatoryjnie trzeba płacić za instruktora 
Gdyby nie Ty to bym to miasto omijal szerokim łukiemUrsus_c35 pisze: śr 16.lip.2025 - 06:08 Dokładnie. W zasadzie są do wyboru tylko strzelnice LOKowskie w Bochni i Pleszowie gdzie żeby wejść samodzielnie potrzeba mieć conajmniej kurs LOKu. W Bochni jest jeszcze możliwość wejscia z kimś kto ma Prowadzącego Strzelanie ale w Pleszowie niestety obligatoryjnie trzeba płacić za instruktora![]()
-
ogniomiszczuGP
- Moja broń: brak
Strzelnica Laki Strzał w Gołczy.
- Ursus_c35
- Stary bywalec
ale osie krótkawe po 10-15m. z tego co się wywiadywałem ? Ale może coś się zmieniło ... 
-
Macheck
- Moja broń: Colt Navy / Remington
- 3 szt dwu-stanowiskowe typowo pistoletowe osie 10-11m przedzielone ścianami z opon (jedna z nich poszerzona że na spokojnie i 3 osoby sie zmieszczą jak się paczką przyjdzie - testowane)Ursus_c35 pisze: ndz 27.lip.2025 - 17:34 ale osie krótkawe po 10-15m. z tego co się wywiadywałem ? Ale może coś się zmieniło ...![]()
- jest długa oś 50m z 4 stanowiskami - nic nie przeszkadza aby tarcze postawić w połowie odległości (o ile dobrze pamiętam ze względów bezpieczeństwa min 20m od stanowiska można tarcze postawić) - testowane jak z kumplami zrobiliśmy sobie na 25m mikro zawody rewolwerowe
- Strzelnica w trakcie rozbudowy - "się robią" chyba dodatkowe tory 25m
Dla mnie jedyna słuszna miejscówka na CP
Aż diabełek na ramieniu podpowiada żeby nie zachwalać bo tłum się zrobi i trudniej o termin bedzie
- Ursus_c35
- Stary bywalec
Zapachniało Gospodarzem obiektu
W jakiej cenie ta 50tka i na jaki czas ? 
-
Macheck
- Moja broń: Colt Navy / Remington
Ostatnio płaciłem 3 dychy za krótką i 4 dyszki za 50tke. Czas 90min
Mogę potwierdzić, że Laki strzał w Gołczy to jest super miejsce dla CP. Płacisz 30 zł za krótką oś i na 1,5 h masz oś dla siebie i spokój. Okulary, ochronniki słuchu, tarcze papierowe, zszywacz do tarcz - wszystko można pożyczyć na miejscu za darmo. Jak ktoś jest kompletnie zielony to jest to idealne miejsce gdzie bez oceniania można przyjść i się nauczyć strzelać z CP na własną rękę.