sharps czy smith

Broń długa taka jak karabiny i strzelby.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Niedomic :)

Re: sharps czy smith

Post autor: Ursus_c35 »

Ja mam Sharpsa DP .54 w wersji z dwoma systemami tj gilzy i patrony. Wszystko leży i czeka na lepsze czasy, które pewnie nigdy nie nadejdą. Jak autor posta jest z okolic Małopolski to chętnie zaprezentuję i może nawet z niego strzelimy :D
Irek M
Stary bywalec
Moja broń: za dużo sztuk

Post autor: Irek M »

Właśnie wróciłem ze strzelania. Na 50m Smith sprawdza się o wiele lepiej niż na 100m. Tylko nie wiem czy ma jakaś wadę konstrukcyjną przyrządów celowniczych. Na 50m jest OK ale na 100 na pierwszej nastawie gdy ramka szerbinki leży wszystko trafiało pod kontur tarczy. Gdy postawiłem ramkę wszystko teraz leciało nad tarczą. Na dzisiejszy dzień miałem wyższą muszkę ale na pierwszej nastawie - leżąca ramka dużo niżej pod punkt celowania natomiast na postawionej skupienie zaczynało się kształtować w okolicy punktu celowania.
amigo
Stary bywalec
Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )

Post autor: amigo »

Karabinek wojskowy z celnością do 50 m ? Szkoda prochu i kapiszonów. 50 m to dystans dobry dla rewolweru.
And78
Moja broń: brak

Post autor: And78 »

Dziękuję za wszystkie porady.
Ursus_c35 dzięki za propozycję, chętnie bym obejrzał sharpasa na żywo, niestety jestem z wielkopolski, a to trochę daleko.
Pozdrawiam
And78
Cattleman45
Moja broń: Colt Cattleman Uberti

Post autor: Cattleman45 »

a co tu sie odjaniepawla?
Irek M
Stary bywalec

Cattleman45 - nie przejmuj się. To był wpis takiego lokalnego idioty. Widać, że kretyn lubi się ujawniać nie tylko na tym forum - na innych jest blokowany. Tu też pewnie za moment.
Kupiłeś już którąś z tych broni?
Cattleman45

ireknyc pisze: ndz 20.lip.2025 - 10:42 Kretyn to ty jesteś z tymi swoimi dziecinnymi i bezmyślnymi wpisami , niczego nie potrafisz normalnie napisać tylko się czepiasz do każdego jak widać po twoich poprzednich wypowiedziach ,
nie jedziesz za grubo kolego?
Irek M
Stary bywalec

Cattleman45, mówiłem, że to lokalny idiota za wszelką cenę szukający pogłosu. Nie reaguj, nie odpisuj i nie prowokuj. W Choroszczy sporo o nim mogą powiedzieć.
Głupek czepia się by jak wspomniałem lansować się. Dureń nawet nie wiem czemu przyczepił się tej rękawicy bo jest durniem, mądry zrozumiałby po pierwszym tłumaczeniu.
Więc kupiłeś już coś czy nie?
Cattleman45

robi dym niepotrzebnie. Jeszcze nie, myślę.
ODPOWIEDZ