Wesson Rifle kal. 45

Zapraszamy do umieszczania zdjęć oraz filmów z bronią CP w roli głównej. Generalnie można się pochwalić kto co ma.
ODPOWIEDZ
Rumcajs$1
Moja broń: Hqwken

Wesson Rifle kal. 45

Post autor: Rumcajs$1 »

Witam i pozdrawiam wszystkich.

Jestem świeżakiem, proszę więc o wyrozumiałość i cierpliwość. Nabyłem niedawno karabin Wesson Rifle kal. 45.
Mam pytanie: czy ktoś dysponuje taka bronią aby dokonać wymiany doświadczeń? Interesuje mnie głównie działanie mechanizmu spustowego i przyspiesznika. Może ktoś ma schemat lub nagranie działania przy otwartej osłonie bocznej. Byłoby super zdobyć rys. "rozstrzelony" gdzie pokazany jest każdy element.

Pozdawiam Rumcajs$1
Irek M
Stary bywalec
Moja broń: za dużo sztuk

Re: Wesson Rifle kal. 45

Post autor: Irek M »

Posiadam i jestem baaaaardzo zadowolony z niego. To dobry zakup o ile nie kupiłeś firmy PR. Tego od innych rozpoznasz po pomalowanych na czarno "blachach" zamka. Blachy w cudzysłowie bo to niestety szajsmetal czyli znal. Ale jeśli to każda inna firma będziesz zadowolony. Z lewej stronu gdy odkręcisz osłonę zamka to w środku będziesz widział wszystkie części mechanizmu.
Rumcajs$1
Moja broń: Hqwken

Post autor: Rumcajs$1 »

Irek dzięki za odpowiedź. Niestety to firma PR. Blacha to oczywiście jakiś stop lekki. Mechanizm naturalnie obejrzałem ale wątpliwości budzi samo jego działanie. Obawiam się że ktoś go modyfikował. Jeżeli byłbyś w stanie podać jakiś adres, na który mógłbym przesłać filmik z moimi wątpliwościami to będę wdzięczny.

Pozdrawiam Rumcajs...
Irek M
Stary bywalec

Wysyłam kontakt na PW
ts17
Moja broń: brak

Post autor: ts17 »

Dołączę się do wątku. Jakich kapiszonów używasz do tego karabinu i jakich naważek prochu?
Irek M
Stary bywalec

Kapiszony zwykłe "4", w moim przypadku to RWS 1075. Strzelałem z naważek 1,5 - 2 gramy w zależności od pocisku/kuli. Ale obojętnie z czego prawie w ogóle nie czuć "kopnięcia"
ts17
Moja broń: brak

Post autor: ts17 »

Dziękuję
ODPOWIEDZ