Na prośbę organizatora podaję info o zawodach:
W niedzielę 27 października br. o godz. 9:00 na leśnej strzelnicy Dębina w Żorach rozpoczną się zawody strzeleckie z broni czarnoprochowej. Zawody poświęcone będą pamięci Żorskich Braci Kurkowych, którzy trzy dekady temu rozpoczęli propagowanie strzelectwa czarnoprochowego na naszym terenie. Zawody rozegrane zostaną w konkurencji: karabin, pistolet lub rewolwer czarnoprochowy. Zapraszamy wszystkich strzelców i sympatyków broni ładowanej odprzodowo. Zapraszamy również kolekcjonerów tejże broni aby uświetnili swymi okazami wystawę organizowaną podczas trwania zawodów.
P.S. Warto się wybrać bo na wystawie broni kolekcjonerskiej będą rzadkie i bardzo interesujące egzemplarze.
Memoriał W. Kossowskiego - KBS Żory
-
- Bywalec
- Moja broń: brak
- Mad Boar
- Moja broń: Remington 8" .44, Derringer 3,0" .45
Re: Memoriał W. Kossowskiego - KBS Żory
Postaram się być
Chętnie poznam nowych strzelców CP bo u mnie w mieście z tym posucha 
Czy w zawodach można wystartować bez licencji PZSS i z Remingtonem w wersji Target?

Czy w zawodach można wystartować bez licencji PZSS i z Remingtonem w wersji Target?
-
- Bywalec
- Moja broń: brak
Nie ja o tym decyduję, ale na podstawie doświadczeń z lat poprzednich powiem :- tak.
- Mad Boar
- Moja broń: Remington 8" .44, Derringer 3,0" .45
Było bardzo fajnie - moje pierwsze zawody w życiu. Wynik słaby, ale miło było poznać innych strzelców!