Wczoraj mi z saguaro odpisali na wiadomość, że bęben od desperado nie pasuje do pietty. Dziwne skoro piette włożyłeś do desperado to i na odwrót musi działać.
Remington Desperado
- Johnny4401
- Bywalec
- Moja broń:
- szczupi26
- Bywalec
- Moja broń: Kilka sztuk
Re: Remington Desperado
Przecież nie mogli napisać że do budowy "premium" rewolweru używają tanich i ogólnie dostępnych elementów
- Johnny4401
- Bywalec
- Moja broń:
To może i ja zainwestuję w bęben Desperado, mam Remingtona Texas i tak chodzi mi po głowie by go podrasować.
Ps. I jak wypadły testy na strzelnicy bęben Desperado dobrze chodzi w zwykłej piettcie ? Nie zacina się np. Po 60 strzałkach?
Jak uzywasz porzadnego prochu i nie stosujesz dziwnych przecierakow jako wypelniaczy oraz czeskie kapsy to czemu ma sie zacinac?
- szczupi26
- Bywalec
Ze względu na pracę przez miesiąc nie strzelałem, testy zaplanowane jednak jeszcze trzeba poczekać bo owszem, w sobotę jadę podymić ale akurat Ci koledzy z którymi się wybieram posiadają inną broń.
https://www.youtube.com/watch?v=UU1klLDAXLs
Czyli jednak desperado to rama Pietty z lufą i mechanizmami od Pedersoli.
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
- Moja broń: Rogers & Spencer, Colt 1851, Enfield P53
Sama zasada, wziąć najlepsze części różnych producentów i złożyć z nich coś lepszego niż standard (tu dochodzą koszty własnej pracy, bo w każdym trzeba timing samemu nastawić) jest właściwie całkiem dobrym pomysłem.
Ale wybór mnie dziwi. Myślałem że u Pietty to mechanizm najlepszy, nie rama. A co chodzi o mechanizmy Pedersoli, to ktoś mi podpowiedział że Pedersoli podobno kupuje swoje od Uberti.
Ale wybór mnie dziwi. Myślałem że u Pietty to mechanizm najlepszy, nie rama. A co chodzi o mechanizmy Pedersoli, to ktoś mi podpowiedział że Pedersoli podobno kupuje swoje od Uberti.
Ja właśnie po tym filmie wpadłem na pomysł by dokupić to mojego remika nowy bęben właśnie od Desperado. Tylko pytanie czy pasuje czy nie trzeba czegoś doszlifować.Nemo00 pisze: ↑pt 17.maja.2024 - 20:38 https://www.youtube.com/watch?v=UU1klLDAXLs
Później bym wymienił sprężyny i wyregulował spust na miękki.
Jest info w filmie, że bębny od Desperado są trochę dłuższe od tych oryginalnych z Pietty.
Pewnie wystarczy trochę zeszlifować z czoła
Pewnie wystarczy trochę zeszlifować z czoła
- szczupi26
- Bywalec
W końcu udało mi się pojechać na strzelnicę i sprawdzić bęben Desperado w Remiku od Pietty (nowy, zakupiony miesiąc temu, rocznik 2022) i na odwrót. Wystrzeliliśmy z kolegą po kilka bębnów z różnymi naważkami i różnymi pociskami. Wszystko pasuje od razu, żadnych kombinacji, żadnych problemów, jedyne średnica komór w bębnie Desperado większa (np: conicale 454 wchodzą na ok 4-5 mm, później trzeba użyć praski, u Pietty nie ma możliwości ich wstępnego włożenia, od razu trzeba delikatnie gumowym młoteczkiem nabić następnie praską mocno wcisnąć)