Kolejny debil

Tematy prawne oraz bezpieczeństwa CP
ODPOWIEDZ
AndrzejLiptowski
Moja broń: brak

Re: Kolejny debil

Post autor: AndrzejLiptowski »

Ursus_c35 pisze: ndz 07.lip.2024 - 18:00 Rozumiem że Kolega tego dokonał i chętnie opisze pod moim komentarzem jak i kiedy to zrobił oraz, który to z polityków to prawdziwy pasjonat CP ? :)
Rozumiem, że Kolega jednak woli poprzestać na wylewaniu żali w internecie i jakkolwiek inicjatywa w świecie realnym jest Koledze wstrętna?

Co do pytania - tak, zrobiłem to. Głosowałem , i to nie raz, na kandydatów Konfederacji i to z sukcesem. Być może niebawem się przekonam czy trzyma się obietnic. Już zresztą do jego biura wysłałem maila z pytaniem czy możemy na niego liczyć.
A Kolega? Napisał do swojego posła i zasugerował że być może będzie okazja na nazbieranie punktów wśród zwolenników wolnego dostępu do CP (I nie tylko)?
AndrzejLiptowski
Moja broń: brak

Post autor: AndrzejLiptowski »

Robert007 pisze: śr 10.lip.2024 - 19:53 bo wpływu nie mamy na przepisy. Polska to nie Teksas.
MAMY wpływ. Nazywa się „wybory”. Ale większość głosuje bo Kaczyński, bo pięć gwiazdek, bo w Europie się z nas śmieją, bo Hołownia fajne shorty nagrywa.
A nie - czy kandydat popiera wolny dostęp do CP czy liberalizację dostępu do broni w ogóle.
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec
Moja broń: RUGER OLD ARMY & MAYNARD z Tarnowa :)

Post autor: Ursus_c35 »

AndrzejLiptowski pisze: czw 11.lip.2024 - 18:34
Ursus_c35 pisze: ndz 07.lip.2024 - 18:00 Rozumiem że Kolega tego dokonał i chętnie opisze pod moim komentarzem jak i kiedy to zrobił oraz, który to z polityków to prawdziwy pasjonat CP ? :)
Rozumiem, że Kolega jednak woli poprzestać na wylewaniu żali w internecie i jakkolwiek inicjatywa w świecie realnym jest Koledze wstrętna?

Co do pytania - tak, zrobiłem to. Głosowałem , i to nie raz, na kandydatów Konfederacji i to z sukcesem. Być może niebawem się przekonam czy trzyma się obietnic. Już zresztą do jego biura wysłałem maila z pytaniem czy możemy na niego liczyć.
A Kolega? Napisał do swojego posła i zasugerował że być może będzie okazja na nazbieranie punktów wśród zwolenników wolnego dostępu do CP (I nie tylko)?
A skąd przekonanie że ja np na nich nie głosowałem ?? Generalnie uprawianie polityki na wszelakich forach źle się zwykle kończy :(
Czarnowidz
Stary bywalec
Moja broń: Remington NMA1858 uberti TI, Kentucky flintlock

Post autor: Czarnowidz »

Slonik
Bywalec
Moja broń: Colt

Post autor: Slonik »

mar_kow pisze: wt 21.mar.2023 - 13:51 Sam wątek "Kolejny debil" to rynsztok pełen gówna (sorki już więcej nie będę się wyrażał), zdarzeń negatywnych, artykułów rzeczowych, lewackich, "pastelowych" ale niestety urzeczywistnia stan rzeczy.
Wiem że kole w oczy, nie wszyscy się z nim zgadzają (bo może noszą broń) ale powinien istnieć i być zasilany głupotą bo może się zdarzyć że komuś uświadomi jakie błędy popełnia...
:brawo:
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

Ale brakuje w nim np ostatniej strzelaniny nielegalsa i mnogości wypadków z bronią kwitową by ukazać promil incydentów cp na tym tle a nie stanowić pożywkę że gdyby nie cp w PL to byli byśmy tacy bezpieczni…
Awatar użytkownika
Ursus_c35
Stary bywalec

IMG_7395.jpeg
Nie weryfikowałem czy to prawda ale nawet jeśli nie to podobnych i nie rozdmuchanych historii Ci u nas dostatek… I co ? I nic to wypadek stanowiący promil promila w odniesieniu do wypadków komunikacyjnych na ten przykład ;) Nikomu na myśl rozbrajanie wojska nie przyjdzie no chyba że lewakom właśnie 😂
Czarnowidz
Stary bywalec

Oj tam oj tam a tym czasem w takiej Wielkiej Brytanii wprowadza się zakaz posiadania noży. Wszystkie mają zostać zawinięte w ręczniki i zawiezione na posterunki policji.

Kanapki będą smarować śrubokrętem a zawód kucharza zrównać się z żołnierzem. Jedyni którzy będą mieli noże to przestępcy z pochodzący krajów islamskich. Do tego to prowadzi.

Najpierw broń współczesną, potem czarnoprochowa, potem wiatrówki, łuki, proce, noże, gwoździe, klucze francuzkiego i strach pomyśleć co jeszcze. Do czego to prowadzi? Do absurdu... :-?
maniekmaniek9
Bywalec
Moja broń: Mam legendarną pałę

Post autor: maniekmaniek9 »

Kula bilardowa w skarpecie ju ogarnięta :)
Czarnowidz
Stary bywalec

Wolski niedawno wspominał w jednym z ostatnich filmów że w ostatnim czasie dwóch żołnierzy na granicy postrzelił się. Mówił że do takich zdarzeń dochodzi regularnie i że nie ma w tym nic dziwnego.

mar_kow pisze: wt 21.mar.2023 - 13:51 Sam wątek "Kolejny debil" to rynsztok pełen gówna (sorki już więcej nie będę się wyrażał), zdarzeń negatywnych, artykułów rzeczowych, lewackich, "pastelowych" ale niestety urzeczywistnia stan rzeczy.
Wiem że kole w oczy, nie wszyscy się z nim zgadzają (bo może noszą broń) ale powinien istnieć i być zasilany głupotą bo może się zdarzyć że komuś uświadomi jakie błędy popełnia...
Prawda jest taka że zdażenia z bronią CP to ułamek wybryków jakich dopuszczają się "kwitowcy". Są bardziej zauważalne bo są bardziej klikbejtowe (medialne) niż te z użyciem broni "na papier" czy służbowej i bardziej rozdmuchiwane przez pisaków.

Ciekawe czy na forach łowieckich istnieje temat "kolejny cymbał pomylił dzika z rowerzystą"...
Czarnowidz
Stary bywalec

ODPOWIEDZ