Ostatnio testowałem prędkości kuli w rewolwerze Remington Pietta lufa 5,5 cala
Tarcza 25m z podpórki, żółta kropka punkt celowania.
Nie robiłem jeszcze korekty przyrządów celowniczych
Wystrzeliłem 18 kul.
Ile prochu, ile przybitki
Re: Ile prochu, ile przybitki
Właśnie mój remik też bił pod cel ale pomogło spiłowanie muszki. Oksyda na zimno przywróciła oryginalny wygląd a dzięki niższej muszce celuję minimalnie pod cel dzięki czemu go widać. Nie jestem w stanie powiedzieć ile jej spiłowałem- operacja przeprowadzona na strzelnicy na żywym organizmie, kilkukrotnie poprawiając i weryfikując gdzie bije. Nawazka 19 gr cześka, tyle samo kaszki, Kula M&D 454, smar samoróbka.
-
- Bywalec
- Moja broń: Niezawodna
Jeśli ktoś chce piłować muszkę, to w rewolwerze Pietta z lufą 5,5 cala, gdy spiłujemy muszkę o 1 mm to punkt celowania zmieni się o, ~15 cm na dystansie 25 m. Mała podpowiedź dla początkujących.
- leonidas 1104
- Moja broń: Remington Sheriff .44
-
- Bywalec
- Moja broń: Remingtony .44: Pietta 5,5" oraz Uberti Target 8"
Robiłem testy z pomocą remingtona 5,5 w temacie:
viewtopic.php?t=7107
Przy czym niestety żadna z zastosowanych naważek się nie pokrywa oraz ja strzelałem z 457 a Staszek z 451, co też według innych testujących wpływa na wyniki. Zatem ciężko te wyniki posadzić koło siebie.
viewtopic.php?t=7107
Przy czym niestety żadna z zastosowanych naważek się nie pokrywa oraz ja strzelałem z 457 a Staszek z 451, co też według innych testujących wpływa na wyniki. Zatem ciężko te wyniki posadzić koło siebie.