Witam forumowiczów,
Przedwczoraj nabyłem nowego Remingtona 1858 Target od Uberti i po rozpakowaniu zauważyłem, że kurek ociera o ramę oraz ślady obok frezowanych wgłębień na bębnie jakby języczek blokujący uderzał obok.
Dopiero zaczynem przygodę z czarnoprochowcami i to mója pierwsza broń tak więc nie mam doświadczenia. Proszę Was o opinię - czy te przypadłości są poważnie i powinienem reklamować rewolwer a może to nic poważnego i można z tym żyć?
Pozdrawiam,
Marcin.
Czy zareklamować Remingtona?
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Re: Czy zareklamować Remingtona?
O ile ślady na bębnie prędzej czy później przy strzelaniu się pojawią to zastanawia mnie zdjęcie nr 2. Wygląda jakby kurek uderzał w ramę, ciekawe czy przy strzelaniu nie będzie uderzał w krawędź na bębnie obok kominka. Jeśli cię to niepokoi to reklamuj, kupujesz nówkę więc wszelkie niedoróbki możesz reklamować.
Tak z ciekawości - testowałeś go na sucho czy taki oklepany już dostałeś?
Tak z ciekawości - testowałeś go na sucho czy taki oklepany już dostałeś?
- Nduro
- Bywalec
- Moja broń: .45.54.58
To czarne w rogach to okopcenie niedoczyszczone czy takie zdjęcie? Może ktoś już go używał i zwrócił?
Reklamuj bo to niedoróbka jakaś.
-
- Moja broń: leworwer
Jesli to jest stan rewolweru `po wyjeciu z pudelka`jak pisales,to ja sie pytam gdzie go kupiles,daj znac to ludzie beda unikac sklepu.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
W każdym sklepie można się "naciąć"... W pewnym w którym bezproblemowo robiłem zakupy też dostałem rewolwer ze sklepanymi kominkami (nowy z pudełka). Z tym że po kontakcie mailowym i fotkach bezproblemowo dostałem gratis nowe kominki. Nie można winić do końca sklepu, brakuje sprzedawców a nowi się nie znają (ale kasę by brali). Klient też nie dba o sprzęt - klepie na sucho mimo informacji.JanxSpirit pisze: ↑ndz 01.mar.2020 - 18:04 Jesli to jest stan rewolweru `po wyjeciu z pudelka`jak pisales,to ja sie pytam gdzie go kupiles,daj znac to ludzie beda unikac sklepu.
Szanujący się sklep dba o klienta a każdemu wpadka może się zdarzyć...
-
- Moja broń: leworwer
No niby i racja a w sumie jak na miejscu w sklepie człowiek podjarany nowym zakupem to i takie `drobiazgi` może przegapić.Tak czy tak reklamować i to szybko.
Ja tam na tym drugim zdjęciu g...o widzę. Ślady na bębnie to efekt twardej sprężyny dwupalczastej i ostrych krawędzi zęba blokady. Niestety częste zjawisko. Zarobić promyki na zębie blokady, zmniejszyć napięcie sprężyny dwupalczastej przez poluzowanie śruby mocującej (wyregulować napięcie).
Łot cała flozofija
Jak nie grzechocze to zostaw wymienisz i trafisz na gorszego chwasta.
Łot cała flozofija
Jak nie grzechocze to zostaw wymienisz i trafisz na gorszego chwasta.