Witajcie... Tak mi ostatnio chodzi po glowie zmajsterkowanie sobie kolby do Remingtona 1858.. Czy ma to sens przy lufie 8" czy szkoda czasu?
Za szablon robiła by mi kolba z wiatrowki...
Ktoś stosuje taki chwyt?
Pozdr
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kolba do Remingtona 1858
Re: Kolba do Remingtona 1858
poszukaj albo zadrażnij na drugim forum - piękne kolby towarzystwo strugało w ostatnich latach robiąc niezłe frankensztajny
niestety moderatornia z uporem maniaka tępiła wszelkie przejawy garażowej wynazazczości i na szybko nic nie znalazłem

niestety moderatornia z uporem maniaka tępiła wszelkie przejawy garażowej wynazazczości i na szybko nic nie znalazłem
- Bob
- Moja broń: Remington 1858 .44 8"
Czemu tępiło rzeźbienie kolby czy okładzin to nie przestępstwo...
głównie chodziło o niehistoryczność, kolimatory i kwestie związane z chwytem przed bębenkiem
a tak naprawdę było to rozładowanie frustracji moderatorów, przeświadczenie o beznadziejności ich dalszej egzystencji, gównaninym dorobku i chęci zniszczenia pewnej lekkości myśli, która cechuje młodych mężczyzn
ogólnie ból dupy
a tak naprawdę było to rozładowanie frustracji moderatorów, przeświadczenie o beznadziejności ich dalszej egzystencji, gównaninym dorobku i chęci zniszczenia pewnej lekkości myśli, która cechuje młodych mężczyzn

ogólnie ból dupy
- Bob
- Moja broń: Remington 1858 .44 8"
A jak taka kolba przy lufie 8" wplywa na celność?
jak ktoś jest dobry z pistoletu to nic nie daje, słabeuszowi zamienia pistolet w karabinek i bardzo pewnie poprawia
Pamiętaj tylko by kolba była odpowiedniej długości. Mam dwie do rewolwerów Uberti i Pietty. dla mnie są za krótkie tzn. gdy celuję to "szczerbinka" jest zbyt blisko oka co powoduje jej częściowe "rozmycie" ale właściwości mego oka. Ale chcę je przedłużyć.
Nie dodałem - rewolwer Pietty 12", a Uberti 8" ale i z 8" efekty były dużo lepsze.
Nie dodałem - rewolwer Pietty 12", a Uberti 8" ale i z 8" efekty były dużo lepsze.
- mar_kow
- Bywalec
- Moja broń: skuteczna
Ostatnio trochę spadły ceny gotowych z mosiądzu. Można kupić pod konkretny model. Trzeba tylko pamiętać obowiązkowo o okularach podczas strzelania...